Martien van de Griendt, eigenaar en oprichter van VDG Websites

Wie is VDG Websites

Mijn naam is Martien van de Griendt. Ik ben oprichter en eigenaar van VDG Websites, gespecialiseerd in WordPress webdesign.

VDG is trouwens een afkorting van mijn achternaam Van De Griendt.

Ik vind het altijd moeilijk mezelf te omschrijven. Desondanks doe ik een poging: deskundig, betrouwbaar, empatisch (klantvriendelijk), leergierig.

Dat ik dit durf te zeggen komt ook omdat anderen dat over mij hebben gezegd (zie Aanbevelingen).

Waarom ik websites maak

Martien van de Griendt
Martien van de Griendt

Van huis uit ben ik historicus. Dan lijkt de stap naar ICT misschien wel een hele grote. Maar voor historici liggen de banen niet voor het oprapen. En automatisering interesseerde mij van jongs af aan.

Dus het was niet zo gek dat ik eind jaren 90 overstapte naar de ICT-sector. In eerste instantie dacht ik dat het tijdelijk was, maar het fascineerde mij zo dat ik bleef.

En die fascinatie groeide toen ik in aanraking kwam met webdevelopment. Wat begon als een nevenactiviteit groeide uit tot een baan. En dit heeft zich uiteindelijk tot een eigen bedrijf ontwikkeld.

Loopbaan

Toen ik in 2001 begon met maken van websites was het allemaal erg technisch. Mijn eerste sites heb ik nog met de hand in HTML, CSS en PHP in Microsoft Kladblok gecodeerd.

Met de opkomst van WordPress was coderen niet meer direct nodig. De nadruk ligt nu meer op het bedenken van een goede structuur, tekst en afbeeldingen.

Daarom verdiepte ik mij meer en meer in webredactie (hoe schrijf je een effectieve webtekst) en zoekmachine-optimalisatie (ook wel SEO genoemd).

Om meer te weten te komen over website-gebruiksvriendelijkheid volgde ik de cursus Toegankelijkheid voor Websites bij de Stichting Accessibility.
Hier leerde ik hoe belangrijk het is een site goed te structureren, zowel wat de content (tekst en afbeeldingen) als wat de navigatie betreft.

En het mooie is: als je dit goed doet zal een zoekmachine als Google de site ook hoger waarderen.

Wilt u meer weten over wat ik in het verleden beroepsmatig gedaan heb bekijk dan mijn LinkedIn-profiel.

Persoonlijk

Op de eerste plaats komt natuurlijk mijn gezin. Daarnaast teken en fotografeer ik graag (zie mijn tekenportfolio en mijn fotoportfolio) en loop ik hard.

Ik ben vrijwilliger voor Missing Maps. Daar maak ik kaarten voor onder andere het Internationale Rode Kruis en Artsen Zonder Grenzen.

En ik lees veel. Over ICT, maar ook over bijvoorbeeld (kunst)geschiedenis en filosofie.